Ax2 Schoenen Cp Heren Zwart Schoenmaat 5 Uk Adidas 9 Terrex 44 Eu 5qHAnxtwER
Zwart Adidas wit Maat Adilette 38 Unisex Aquaslippers

Gtx Outdoor Model Härkila 45 Pro Schoenen Maat 12" Hunter WzcBqPR
14-03-2017 | door: Redactie

Amerikaans senator Ron Wyden wil dat douane een bevelschift heeft voordat een smartphone kan worden ingekeken. Deze regel zou overigens alleen gelden voor Amerikaanse staatsburgers.

Zowel Amerikaanse burgers als buitenlanders worden bij de grenscontroles meer en meer onderworpen aan controles waarbij de inhoud van hun smartphone wordt nagekeken. Voor de Amerikaanse staatsburgers lijkt er nu beterschap in zicht. Een wetsvoorstel dat de democratische senator Ron Wyden wil indienen stelt dat smartphones voortaan alleen nog mogen worden ingekeken indien hier een bevelschrift voor is. De senator wil dat de werkwijze wordt gelijkgetrokken met de methode die de Amerikaanse overheid volgt om informatie over een persoon te verzamelen bij grote internetbedrijven: met een bevelschrift van een onderzoeksrechter.

Het inkijken van smartphones is niet nieuw: het fenomeen begon als een maatregel onder voormalig president George W. Bush. Daarmee wilde hij na de aanslagen van 11 september 2001 de binnenlandse veiligheid aanscherpen. "Het doorzoeken van elk voorwerp dat de VS binnenkomt" is volgens de Amerikaanse grondwet legaal. Wyden wil dat er 'een redelijk vermoeden' is tegen de persoon die gecontroleerd wordt. In de brief naar het ministerie van binnenlandse veiligheid roept de senator op om het afstaan van pincodes en wachtwoorden voor sociale media bij grenscontroles te stoppen.

In samenwerking met Datanews

Adilette Unisex Adidas wit 38 Zwart Aquaslippers MaatTerug naar nieuws overzicht
Mobility
50 Dames 5xl Marion Zomerjas Lichtblauw Bjornson Maat w8H4HI