Wandelschoenen Maat 44 Heren Rocksand Phantom Wolfskin Jack Texapore RxnqtFHOwO
Maat 44 Grijs Runner Heren Nike Sneakers Md

Waterdicht amp; Outdoorlaarzen Travelin Maat 36 Arvik Bruin Leer Winterschoenen Gevoerd Unisex ZnnR1Pwx
14-03-2017 | door: Redactie

Amerikaans senator Ron Wyden wil dat douane een bevelschift heeft voordat een smartphone kan worden ingekeken. Deze regel zou overigens alleen gelden voor Amerikaanse staatsburgers.

Zowel Amerikaanse burgers als buitenlanders worden bij de grenscontroles meer en meer onderworpen aan controles waarbij de inhoud van hun smartphone wordt nagekeken. Voor de Amerikaanse staatsburgers lijkt er nu beterschap in zicht. Een wetsvoorstel dat de democratische senator Ron Wyden wil indienen stelt dat smartphones voortaan alleen nog mogen worden ingekeken indien hier een bevelschrift voor is. De senator wil dat de werkwijze wordt gelijkgetrokken met de methode die de Amerikaanse overheid volgt om informatie over een persoon te verzamelen bij grote internetbedrijven: met een bevelschrift van een onderzoeksrechter.

Het inkijken van smartphones is niet nieuw: het fenomeen begon als een maatregel onder voormalig president George W. Bush. Daarmee wilde hij na de aanslagen van 11 september 2001 de binnenlandse veiligheid aanscherpen. "Het doorzoeken van elk voorwerp dat de VS binnenkomt" is volgens de Amerikaanse grondwet legaal. Wyden wil dat er 'een redelijk vermoeden' is tegen de persoon die gecontroleerd wordt. In de brief naar het ministerie van binnenlandse veiligheid roept de senator op om het afstaan van pincodes en wachtwoorden voor sociale media bij grenscontroles te stoppen.

In samenwerking met Datanews

Heren Maat 44 Grijs Md Nike Runner SneakersTerug naar nieuws overzicht
Mobility
50 Dames 5xl Marion Zomerjas Lichtblauw Bjornson Maat w8H4HI